FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Eνα ντροπιαστικό ιστορικό γεγονός που τείνει να ξεχαστεί ;

Ποιο ήταν ένα ντροπιαστικό ιστορικό γεγονός που ξεχάστηκε από όλους;


Η μεταχείριση που επιφύλαξε ο Στάλιν για τα ρωσικά «σαμόβαρα» , δηλαδή οι βετεράνοι πολέμου έμειναν ανάπηροι, μετά τη σύγκρουση.

Ο Στάλιν   είχε, στην πραγματικότητα, εμμονή να μην αλλοιώνει τη φανταστικά αρμονική εικόνα της ΕΣΣΔ (σκεφτείτε τα πολυάριθμα χωριά Ποτέμκιν που εξαπλώθηκαν κατά την κομμουνιστική εποχή). 

Οι βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με ακρωτηριασμένα κάτω και/ή άνω άκρα, σύμφωνα με τον Στάλιν, κατέστρεψαν την ήμερη εικόνα του έθνους, αδυνατούν να εργαστούν λόγω των τραυματισμών τους και ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να ζητιανεύουν στο δρόμο για να τα βγάλουν πέρα.

Αυτά ονομάζονταν ακριβώς «σαμοβαράκια» επειδή χωρίς κάτω ή/και άνω άκρα έμοιαζαν με τυπικά ρωσικά μεταλλικά δοχεία. Αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι έλαβαν φρικτή μεταχείριση : τους  πήγαν με τη βία σε ειδικές εγκαταστάσεις ( Σπίτια για  Ανάπηρους Πολέμου), που βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες της Ένωσης, όπως το νησί Valaam.

Σύντομα, εκατοντάδες χιλιάδες θύματα πολέμου εγκλωβίστηκαν σε τέτοια κτίρια , στερήθηκαν τις οικογένειές τους (οι οποίες, χωρίς επιτυχία, τους αναζητούσαν  στις διάφορες περιοχές της Σ.Ένωσης) και που τελικά εγκαταλείφθηκαν εντελώς στον εαυτό τους, με λίγες ή καθόλου νοσοκόμες για βοήθεια ,τους άφησαν να πεθάνουν από την πείνα ή το κρύο δεδομένης της παντελούς έλλειψης τροφής και θέρμανσης στα σπίτια που τους είχαν παραχωρήσει!.

.

 

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.