FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Ενα καλό σνακ πρωτεΐνης πριν τον ύπνο;

 

Ένα καλό σνακ πρωτεΐνης πριν τον ύπνο είναι αυτό που παρέχει μια ισορροπία πρωτεϊνών, υγιών λιπών και σύνθετων υδατανθράκων για την υποστήριξη της μυϊκής αποκατάστασης και τη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα όλη τη νύχτα.

Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι ελληνικό γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και λίγο μέλι. Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι ξηροί καρποί παρέχουν υγιή λίπη που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι, ενώ το μέλι προσθέτει μια νότα γλυκύτητας χωρίς να προκαλεί ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι μια μικρή μερίδα τυρί cottage σε συνδυασμό με μια φέτα τοστ ολικής αλέσεως. Το τυρί κότατζ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη καζεΐνης, μια πρωτεΐνη βραδείας πέψης που μπορεί να προσφέρει σταθερή απελευθέρωση αμινοξέων όλη τη νύχτα. Το τοστ ολικής αλέσεως προσθέτει σύνθετους υδατάνθρακες για να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη της νυχτερινής λαχτάρας.

Για μια πιο βολική επιλογή, ένα smoothie πρωτεΐνης με σκόνη πρωτεΐνης, γάλα αμυγδάλου, μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών και μια χούφτα μούρα μπορεί να είναι μια γρήγορη και θρεπτική επιλογή. Η σκόνη πρωτεΐνης παρέχει μια συμπυκνωμένη πηγή πρωτεΐνης, ενώ το γάλα αμυγδάλου και το βούτυρο ξηρών καρπών προσφέρουν υγιή λίπη για την προώθηση του κορεσμού.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε σνακ που δεν είναι πολύ υψηλά σε θερμίδες ή υπερβολικά διεγερτικά, καθώς αυτό μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Στοχεύστε σε σνακ που έχουν περίπου 200-300 θερμίδες και επικεντρωθείτε σε ολόκληρα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα για να προάγετε έναν ξεκούραστο ύπνο και να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία αποκατάστασης του σώματός σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θυμηθείτε να ακούτε το σώμα σας και να προσαρμόζετε το μέγεθος των μερίδων με βάση τις ατομικές σας ανάγκες και τα επίπεδα δραστηριότητας.

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.