FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Έτσι ξεκίνησε η αντιπαλότητα μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης



Υπήρχε πάντα ένταση μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης από το πρώτο τους El Classico στις 13 Μαΐου 1902, όπου η Μπάρτσα κέρδισε με 3-1. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν ο Δικτάτορας στρατηγός Φράνκο ήρθε στην εξουσία το 1936 και έβαλε τις δυνάμεις του να εκτελέσουν τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα (Josep Sunyol). Από τότε η FC Barcelona ήταν σύμβολο για όλους τους Καταλανούς που ήθελαν να πολεμήσουν την καταπίεση του Φράνκο, ο σύλλογος αυξανόταν σε δημοτικότητα και αποτελούσε απειλή για τη δικτατορία του. Ο Φράνκο ήταν   οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα αντιπροσώπευε τη δύναμη της Ισπανίας υπό τη δικτατορία του, δεν μπορούσε να έχει αντίθετη άποψη, έτσι απαγόρευσε τις καταλανικές σημαίες, απαγόρευσε την καταλανική γλώσσα δημόσια και επέβαλε αυστηρούς οικονομικούς φραγμούς για την FC. Μπαρτσελόνα, ενώ διευκολύνει τη Ρεάλ Μαδρίτης να μεγαλώσει και να αποκτήσει παίκτες.

Ο Φράνκο κυβέρνησε με σιδερογροθιά τους αντιπάλους του και εξαγόρασε επίσης διαιτητές και στελέχη της LaLiga προς όφελος της Ρεάλ Μαδρίτης. Το 1943, όταν η Μπάρτσα έπαιξε με τη Μαδρίτη στους ημιτελικούς του Copa Del Rey στη Μαδρίτη, οι παίκτες εκφοβίστηκαν και απειλήθηκαν από τους αξιωματούχους του Φράνκο και κατέληξαν να δώσουν το παιχνίδι εκτός έδρας με 11–1 (ο επαναληπτικός αγώνας ήταν διαφορετικός χωρίς απειλές καθώς η Μπάρτσα κέρδισε 6 –1).

Η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο όταν η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ντι Στέφανο το 1953 από τη Ρίβερ Πλέιτ που ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του εκείνη την εποχή. Ο Φράνκο ήταν έξαλλος που η Μπαρτσελόνα κέρδισε τον Ντι Στέφανο απο τη Ρεάλ Μαδρίτης   και άνοιξε έρευνα με τη FIFA. Όταν η FIFA ενέκρινε τη μεταγραφή, ο Φράνκο  απαγόρευσε  στη LaLiga ξένους παίκτες να παίζουν  στην Ισπανία,  Δεδομένου ότι κανένας ξένος παίκτης δεν επιτρεπόταν να παίξει στην Ισπανία, η Κολομβιανή  Millionarios όπου ο Ντι Στέφανο ήταν δανεικός τον αγόρασε από τη Ρίβερ Πλέιτ για ένα μεγάλο ποσό και στη συνέχεια ο Φράνκο έκανε αντίστροφη πορεία στη LaLiga με ξένους παίκτες. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε πλέον να υπογράψει της Κολομβίανη  ομάδα για τον Ντι Στέφανο . Η FC Barcelona έκανε  καταγγελία στη LaLiga και της παραχωρήθηκε γ ια  2 χρόνια  ο Di Stefano και στη συνέχεια άλλα δύο  χρόνια  στη τη Real Madrid,  η Μπαρτσελόνα δεν το  αποδέχθηκε και επέλεξε οικονομική αποζημίωση (ο τοτε πρόεδρος της FC Barcelona ήταν υπέρ του Φράνκο και ελέγχεται). Μέχρι το θάνατό του το 1975, ο Φράνκο συνέτριψε τους αντιπάλους του και η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγαλύτερη απειλή του.

Σήμερα, ο Javier Tebas και ο Florentino Perez  ελέγχουν τη LaLiga,  εναντίον της FC Barcelona, ​​ενώ πάντα ευνοούν τη Ρεάλ Μαδρίτης.




Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.