FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Τα χωριά της Καρδίτσας,(Μπελοκομίτης )



Αγκαλιασμένο απο τη λίμνη Πλαστήρα και τις βουνοκορφές των Αγράφων, ο Μπελοκομίτης είναι ένα φιλόξενο χωριουδάκι με σπάνια ομορφιά.


Είναι το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε μετά το φράγμα της λίμνης και αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ της λίμνης και των γύρω βουνών.

Εδω η λίμνη σχηματίζει πολλούς κόλπους και το δάσος κατεβαίνει ως τις όχθες της δίνοντας μαγευτική όψη στο τοπίο.
Στον κεντρικό ναό του χωριού μεταξύ των κειμηλίων που προέρχονται από ναούς της περιοχής, αρκετά ενδιαφέρουσες είναι οι τρεις ξυλόγλυπτες εικόνες, οι οποίες θυμίζουν την επιλεγμένη ξυλογλυπτική τέχνη των τέμπλων: Του Αγ. Γεωργίου, της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας και πιθανώς της Αγ. Παρασκευής.
Ενδιαφέρουσα περιοχή στο Μπελοκομύτη είναι το "φαράγγι του Κερεντάν", μια ρεματιά απέναντι από το χωριό με πλούσια δάση ελάτης, οξυάς και βελανιδιάς και χειμάρρους με γάργαρα νερά.
Στο Μπελοκομύτη υπάρχει ιχθυοτροφείο, το οποίου ο ιδιοκτήτης διατηρεί και ταβέρνα προσφέροντας φρεσκότατες και νοστιμότατες λόγω καθαρότητας του νερού πέστροφες.
Συνεχίζοντας το δρόμο μας και λίγο πριν φθάσουμε στο φράγμα μπορούμε να πάρουμε ένα μονοπάτι, για να ανέβουμε στο Παρατηρητήριο στη θέση "Παλιομονάστηρο" όπου υπάρχουν τα ερείπια παλαιού μοναστηριού. Από εκεί αγναντεύουμε τη λίμνη και όλο το Θεσσαλικό κάμπο, μέχρι τον 'Ολυμπο.


Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μαγευτικές εξορμήσεις στη φύση, ψάρεμα στη λίμνη ή (το κοντινό ποτάμι) καθώς και να δει το μοναστήρι της Παναγίας της Πελεκητής, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στο βουνό, όπως υποδηλώνει και το όνομά του.


Άλλα αξιοθέατα είναι η "σπηλιά του Γάκη" και οι περιοχές Καρβασάρα και Βραγγιάνα όπου υπάρχουν δάση οξυάςελάτων και καστανιάς. Απέναντι από το χωριό, στην περιοχή "Βλάχικα Κονάκια", υπάρχει μια κορυφή όπου το σούρουπο διακρίνεται, κατά τους ντόπιους, το πρόσωπο, το στήθος, η ήβη και το γόνατο μιας γυναίκας, γι' αυτό και η κορυφή έχει πάρει την ονομασία "Ωραία Κοιμωμένη" ή Κοιμωμένη των Αγράφων.

Οι μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία αλλά και να βιώσουν το μεγαλείο του εκπληκτικού φυσικού τοπίου.

Εκτός από τoν Μπελοκομίτη που είναι η έδρα, είναι και το χωριό Κέδρος ( 32 κάτοικοι ), με συνολικό πληθυσμό 178 κατοίκους κατά την Απογραφη του 2011.













https://www.facebook.com/Belokomitis/?locale=el_GR





Καρδιτσιώτικα Μασλάτια

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.