FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Κουλουράκια λαμπριάτικα Παραδοσιακά της Καρδίτσας

 



Για να τα φτιάξουν προμηθεύονται:

- Περίπου 2 κιλά αλεύρι,
- 500 γραμμ. φρέσκο βούτυρο,
- Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,
- Ένα ποτήρι (κρασιού) κονιάκ,
- Ένα κουταλάκι σόδα,
- Δυο κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
- Δυο ποτήρια νερού ζάχαρη,
- Δυο κρόκους αυγών (για το άλειμμα),
και
- Άρωμα βανίλιας (περίπου 6).

Κτυπούν καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.
Διαλύουν την σόδα στο κονιάκ και ρίχνουν το διάλυμα στο κτυπημένο βούτυρο.
Ρίχνουν τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν και τις βανίλιες. Και αλεύρι όσο πάρει.
Τα πλάθουν στο σχήμα (πλεξούδες, μισοφέγγαρα, σπείρες, κλπ.) της αρεσκείας τους. Τα βάζουν σε λαμαρίνες. Τα αλείφουν με τους κρόκους. Τα ψήνουν στους 150οC σε φούρνο με αέρα, για περίπου 30΄.

(*) Την συνταγή έδωσε η Ά. Τσιάμου-Βλαχοπούλου, από το Αρτεσιανό Καρδίτσας.
 
Καρδιτσιώτικα Μασλάτια

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.