FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος




Ο Μητροπολίτης  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  Τιμόθεος. κατά κόσμον Νικόλαος Άνθης του Ιωάννου και της Σπυριδούλας γεννήθηκε στο Κοντόκαλι Κερκύρας στις 3 Ιουνίου 1964. 

Στις 25 Ιουνίου 2014, εξελέγη Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, συγκεντρώνοντας στον δεύτερο εκλογικό γύρο (Τριπρόσωπο)61 ψήφους. Η εις Επίσκοπο χειροτονία του πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2014 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μυτιλήνης Ιάκωβο, Ναζαρέτ Κυριακό (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Λαρίσης Ιγνάτιο, Νικαίας Αλέξιο, Ναυπάκτου Ιερόθεο, Σάμου Ευσέβιο, Καισαριανής Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σερρών Θεολόγο, Σύρου Δωρόθεο, Σιδηροκάστρου Μακάριο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κερκύρας Νεκτάριο, Νευροκοπίου και Ζιχνών Ιερόθεο, Κορινθίας Διονύσιο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο, Ιλίου Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονύσιο, Κηφισίας Κύριλλο, Ιωαννίνων Μάξιμο, Ελασσώνος Χαρίτωνα και τους Επισκόπους Ρεντίνης Σεραφείμ, Διαυλείας Γαβριήλ και Σαλώνων Αντώνιο.

Ενθρονίστηκε στην πόλη της Καρδίτσας, στις 19 Ιουλίου 2014, παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Πτυχίο της Λογιστικής 1985 
Πτυχίο της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών 1986 
Στις 8 Μαΐου 1986 εκάρη μοναχός Διάκονος χειροτονήθηκε στις 12 Ιουλίου 1986 
Πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου 1992. 
Πτυχίο του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών 1993 
Master Θεολογίας στον Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής 2003.
Ομιλεί την Αγγλική Γλώσσα.

Έχει υπηρετήσει ως Ιεροκήρυκας και Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας Κερκύρας.

Από το έτος 1999 υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματεύς των: α) Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, από το έτος 1999, β) Συνοδι-κης Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως, από το έτος 2008, γ) Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, από το έτος 2006.

Έχει μετάσχει ως μέλος σε διάφορες Εκκλησιαστικές και Κρατικές Επιτροπές καθώς επίσης και ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε αρκετές αποστολές.

Από τον Ιούλιο του έτους 2006 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου ενώ από τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους είναι Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων.

Τον Ιούλιο του 2012 του ανετέθησαν από την Ιερά Σύνοδο τα καθήκοντα του Διευθυντού της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων».

Είναι εφημέριος-προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης-Φιλοθέης Αττικής.

Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 25 Ιουνίου 2014,σε μία από τις τρείς μεγαλύτερες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος


Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.