FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Τα χωριά της Καρδίτσας (Κανάλια)

 

Κανάλια Καρδίτσας - ένα από τα ωραιότερα, χωριά της περιοχής .Είναι κτισμένο στούς βοριοδυτικούς πρόποδες των Άγράφων και σε υψόμετρο 329 μέτρων (πλατεία) και 424 μέτρων στον Προφήτη Ηλία, μόλις 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας. 


Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά , έχοντας απλωμένο μπροστά του όλο τον Θεσσαλικό κάμπο,δικαίως από τον ποιητή μας να ονομάζεται " το μπαλκόνι της Θεσσαλίας". Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή βλέπει κανείς την χιονισμένη κορφή του Ολύμπου .

Το σημείο αναφοράς του χωριού είναι η πλατεία με τις χαρακτηριστικές τέσσερις βρύσες από τη μια μεριά και τα πλατάνια από την άλλη. Διαθέτει απέραντη θέα που μαγεύει και ξεκουράζει τον επισκέπτη. Διοικητικά ανήκει στο δήμο Ιθώμης και απλώνεται σε τρεις ραχοκοκαλιές οι οποίες ενώνονται στο ύψος περίπου του κεντρικού δρόμου και από εκεί και πάνω συνεχίζει να επεκτείνεται μέχρι τον Αη Λια. Το όνομα του χωριού πιστεύεται ότι προήλθε από τα κανάλια που υπήρχαν στην περιοχή για τη μεταφορά γάλακτος. Αξιοθέατο του χωριού είναι ο επιβλητικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται βόρεια του χωριού, με ρυθμό Βασιλικής με τρούλο .

 


















Καρδιτσιώτικα Μασλάτια

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.