FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Ποια ήταν η τελετή έναρξης των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων; Αθήνα 2004/Πεκίνο 2008/Λονδίνο 2012/

 Αθήνα 2004/Πεκίνο 2008/Λονδίνο 2012/

 

  Αθήνα 2004

Η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αθήνα δεν είχε φιλοξενήσει σύγχρονους Αγώνες για περισσότερο από έναν αιώνα (από το 1896).

Ήταν  μια τεράστια λίμνη νερού στο κέντρο για να αντιπροσωπεύουν τη θάλασσα, και όμορφο μπλε φωτισμό.

Αφού οι τυμπανιστές κάνουν κύκλους στη θάλασσα, ένα αγόρι πλέει πάνω της, κυματίζοντας τη σημαία της χώρας υποδοχής. Η Ελλάδα έφτασε.

Μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα κρατά ένα μαρμάρινο γλυπτό στο κεφάλι και κοιτάζει προς το νερό, κοιτάζοντας έναν κένταυρο που εμφανίζεται. Ο κένταυρος ρίχνει μια λόγχη φωτός σε ένα τεράστιο μαρμάρινο κεφάλι στο κέντρο.

Το κεφάλι αντιπροσωπεύει την κυκλαδική τέχνη, μια από τις πρώτες απεικονίσεις της ανθρώπινης μορφής στην ελληνική τέχνη.

Το δόρυ του Κένταυρου το χτυπά και το κεφάλι σπάει σε κομμάτια. Από μέσα του ξεπροβάλλει ένα μικρότερο άγαλμα Κούρου από την Αρχαϊκή περίοδο της ελληνικής γλυπτικής.

Νομίζω ότι το πιο εκπληκτικό μέρος αυτής της πρώτης ενότητας ήταν ένας άντρας που ισορροπούσε με χάρη σε έναν κύβο καθώς αυτός περιστρεφόταν.

Μετά από όλα αυτά, τα σπασμένα κομμάτια κατακάθονται στο νερό, αντιπροσωπεύοντας τα ελληνικά νησιά.

Η δεύτερη ενότητα είχε μια παρέλαση, με την παρουσίαση της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας. Ο Έρως, ο Έλληνας θεός της αγάπης, τα προσέχει όλα.

Υπήρχε ο Μέγας Αλέξανδρος, ένα αφιέρωμα στους πρώιμους Ολυμπιακούς αγώνες, εικόνες από την ελληνιστική περίοδο και τη βυζαντινή τέχνη. Η παρέλαση ξεκινά με τον Μινωικό πολιτισμό, που συχνά θεωρείται ως ο πρώτος πολιτισμός στην Ευρώπη.

Το τελευταίο μέρος δείχνει μια έγκυο γυναίκα, που δένει όμορφα το θέμα της ζωής που προχωρά, και δείχνει επίσης μια ελπίδα για το μέλλον.

Η τελετή έναρξης είχε μια πολύχρωμη παρουσίαση της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού σε μια πολύ εύκολη στην παρακολούθηση μορφή. Το γιγάντιο γλυπτό που διαλύθηκε για να αποκαλύψει πιο προηγμένα έργα τέχνης ήταν επίσης μια εξαιρετική ιδέα.

Σε σκηνοθεσία του σκηνοθέτη και χορογράφου Δημήτρη Παπαϊωάννου, η τελετή κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια.

 

 Πεκίνο 2008 .


Οι 2.008 άνδρες στα κινέζικα τύμπανα .

Εντυπωσιακός συγχρονισμός από τους ερμηνευτές, και αυτό ισχύει και για τους άλλους ερμηνευτές, τέτοιους που έκαναν Tai Chi, επίσης το 2008.

Ενώ βρισκόμαστε σε αυτό, η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε τον όγδοο μήνα. Ημερομηνία ; Το μαντέψατε - το 8ο.

Υπήρχε ο Δρόμος του Μεταξιού, ένα σημαντικό δίκτυο εμπορικών δρόμων μεταξύ της Κίνας και της Δυτικών  Αυτοκρατοριών , και  βασιλείων.

Η μουσική περιλάμβανε τη χρήση πολλών διαφορετικών παραδοσιακών κινεζικών οργάνων.


Η δυναστεία των Τανγκ, που θεωρείται η χρυσή εποχή της χώρας.


Ήταν μια φαντασμαγορική παράσταση της πλούσιας κουλτούρας και ιστορίας της χώρας.

Μέσα από τις παραστάσεις η Κίνα έδειξε μερικές από τις συνεισφορές της στον κόσμο, όπως η εφεύρεση της χαρτιού, του μελανιού, του κινητού τυπογραφείου και των πολεμικών τεχνών.

Το Πεκίνο ξόδεψε 100 εκατομμύρια δολάρια για την τελετή έναρξης και απασχόλησε 15.000 καλλιτέχνες συνολικά. Το σκηνοθέτησε ο Zhang Yimou, ο οποίος σκηνοθέτησε την πρώτη κινεζική ταινία που προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

 

Λονδίνο 2012

Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' να πηδήξει από το ελικόπτερο με τον Τζέιμς Μποντ και να πέσει με αλεξίπτωτο στο Ολυμπιακό Πάρκο;

Αυτό ήταν θεαματικό. Highlight της παράστασης.

Παρεμπιπτόντως, ήταν ένα body double που έκανε το πραγματικό κόλπο. Ωστόσο, άφησε αρκετή εντύπωση γιατί ήταν ταυτόχρονα και ωραίο και το τελευταίο πράγμα που θα περίμενες να δεις την τότε 86χρονη κυρία να συμμετέχει.

Η τελετή είχε μια επίδειξη της παλιάς αγγλικής αγροτικής ζωής.

Ακολούθησε η Βιομηχανική Επανάσταση.

Οι εργάτες άρχισαν να χυτεύουν αυτό το τεράστιο σιδερένιο δαχτυλίδι.

Όταν συνειδητοποίησα σε τι χρησιμεύει, σκέφτηκα, «α, αυτό είναι ιδιοφυΐα». Αυτός ο δακτύλιος σηκώθηκε αργότερα για να ενώσει τους άλλους δακτυλίους, σχηματίζοντας τους Ολυμπιακούς Δακτυλίους.

Στη συνέχεια, έπεσαν βροχή σπινθήρες, τηρώντας τη μεταλλοτεχνία.

Ο Mr Bean έπαιξε το «Chariots of Fire» με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Το σκετς του να παίζει έναν ανυπόμονο μουσικό ήταν ξεκαρδιστικό.

Υπάρχει ένας φόρος τιμής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, το οποίο ήταν...λίγο απροσδόκητο, αλλά υποθέτω ότι είναι σημαντικό για αυτούς και το συμπεριέλαβαν στην τελετή. Παρουσίαζε χίλιες πραγματικές νοσοκόμες, άλλο προσωπικό και ασθενείς.

Υποθέτω ότι γιορτάζουν την καλή δωρεάν υγειονομική περίθαλψη της χώρας. Ο σκηνοθέτης είπε, «μία από τις βασικές αξίες της κοινωνίας μας είναι ότι δεν έχει σημασία ποιος είσαι, θα έχεις την ίδια μεταχείριση όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη».

Τα παιδιά αναλαμβάνουν τον γίγαντα Captain Cook, τον Lord Voldermort και τον Cruella de Vil. Επιστρατεύστε πολλές μικρές Mary Poppins για να τις σώσετε.

Υπήρχε μια βιτρίνα με ταινίες και μουσική της χώρας.

Και ένα νεύμα σε μερικές από τις αξιοσημείωτες ομάδες, όπως το κίνημα της ψήφου των γυναικών.

Το Λονδίνο ξόδεψε περίπου 27 εκατομμύρια £ (42 εκατομμύρια δολάρια) για την τελετή έναρξης. Το σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός σκηνοθέτης Danny Boyle ("Slumdog Millionaire.")

Υπήρχε αυτού του είδους η προσδοκία σε κάθε τελετή έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων να ξεπερνά την προηγούμενη, να είναι πιο υπερβολική από την προηγούμενη. Το Λονδίνο 2012 ήρθε μετά το Πεκίνο το 2008 και δεν φαινόταν να αισθάνεται την ανάγκη να το κάνει αυτό. Έμοιαζε πιο απλοϊκό, πιο… οργανικό και παρόλα αυτά έδωσε μια αρκετά αξιομνημόνευτη παράσταση.

 


Το Πεκίνο ήταν μια μοναδική παράσταση, αλλά απλώς μια παράσταση.

Η Αθήνα 2004 ήταν ένα διαφορετικό επίπεδο τελετής έναρξης που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Λιτό, βαθιά καλλιτεχνικό και γεμάτο αλληγορίες, παρουσιάζει τις πανανθρωπιστικές αξίες και ιδέες που συνδέονται με τον ελληνικό πολιτισμό.

Ανθρώπινη γέννηση, βήματα περιέργειας και προόδου, αγάπη, γέννηση λογικής, γέννηση αθλητισμού, γέννηση επιστημών, γέννηση τεχνών, γέννηση δημοκρατίας, ενότητας και ειρήνης, αφού όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο μυστικό…



Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.