FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Η γλώσσα σας: Ένα παράθυρο στην υγεία σας

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι μπορεί να αποκαλύπτει το χρώμα της γλώσσας σας για τη γενική σας ευεξία; Αν και δεν είναι ένα αλάνθαστο διαγνωστικό εργαλείο, το χρώμα της γλώσσας σας μπορεί μερικές φορές να προσφέρει ενδείξεις για υποκείμενα προβλήματα υγείας. Ας δούμε τι μπορεί να σημαίνουν τα διαφορετικά χρώματα της γλώσσας.



Κανονικό: Ροζ και υγιές

Μια υγιής γλώσσα είναι συνήθως ένα ζωντανό ροζ χρώμα. Αυτό υποδηλώνει καλή στοματική υγιεινή και γενική υγεία.

Μόλυνση: Λευκή επικάλυψη

Μια γλώσσα επικαλυμμένη με μια λευκή μεμβράνη θα μπορούσε να είναι σημάδι μόλυνσης, όπως η τσίχλα. Αυτή η μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και αίσθημα καύσου.

Αλλεργία: Κόκκινο και πρησμένο

Μια κόκκινη και πρησμένη γλώσσα μπορεί να είναι σύμπτωμα αλλεργικής αντίδρασης. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα αλλεργίας όπως φτέρνισμα, καταρροή ή φαγούρα στα μάτια.

Βακτήρια: Κίτρινη επικάλυψη

Μια κίτρινη επικάλυψη στη γλώσσα σας μπορεί να υποδηλώνει ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή στοματική υγιεινή ή σε ορισμένα πεπτικά προβλήματα.

Έλλειψη οξυγόνου: Μπλε απόχρωση

Μια γλώσσα με μπλε απόχρωση μπορεί να είναι σημάδι ανεπαρκούς οξυγόνου στο αίμα, μια κατάσταση γνωστή ως κυάνωση. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών προβλημάτων ή καρδιακών παθήσεων.

Καρδιοπάθεια: Μωβ Χρώμα

Μια μωβ γλώσσα μπορεί να υποδηλώνει καρδιακή νόσο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αδυναμία της καρδιάς να αντλεί αίμα αποτελεσματικά μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ροή οξυγόνου στους ιστούς, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας.

Προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα: Γκρίζο χρώμα

Μια γκριζωπή γλώσσα μπορεί μερικές φορές να είναι σύμπτωμα προβλημάτων με το γαστρεντερικό (GI) σύστημα, όπως πεπτικές διαταραχές ή έλκη.

Πάρα πολύ κερατίνη: Λευκές κηλίδες

Οι λευκές κηλίδες στη γλώσσα σας μπορεί να οφείλονται στην περίσσεια κερατίνης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Αυτή η κατάσταση είναι συχνά αβλαβής, αλλά μπορεί να είναι αντιαισθητική.

Θυμηθείτε, αυτές είναι γενικές οδηγίες και είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό  για μια σωστή διάγνωση. Αν παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές στο χρώμα ή την υφή της γλώσσας σας, καλό είναι να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.