FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Μέση Ανατολή:Τι είναι το ιρανικό δαχτυλίδι της φωτιάς;






Είναι μια στρατηγική περικύκλωσης του Ισραήλ με πληρεξούσιες  στρατιωτικές  ομάδες - με σκοπό την επίθεση  στο Ισραήλ. Σχεδιάστηκε από τον διοικητή της δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Qassem Soleimani - ο οποίος πλήρωσε για τις ιδέες του το υπέρτατο τίμημα - δολοφονήθηκε από ένα  drone στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Όμως το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» υπάρχει και αποτελείται από:

Η Χεζμπολάχ στον Λίβανο,
Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα,
ξένες πολιτοφυλακές στη Συρία,
οι Χούτι στην Υεμένη
πολιτοφυλακές υπέρ του Ιράν στο Ιράκ.

 
Ο δολοφονημένος διοικητής της δύναμης Quds του IRGC Soleimani ονειρευόταν
επίσης να χτίσει μια ανεξάρτητη ιρανική κοινότητα στη Συρία, αλλά οι ισραηλινές επιχειρήσεις τα τελευταία δώδεκα χρόνια κατέστησαν αδύνατη την πλήρη υλοποίηση αυτού του ονείρου.

Η κατευθυντήρια αρχή του Δακτυλίου της Φωτιάς είναι σαφής:
το Ιράν παραμένει απόμακρο και φαινομενικά αμέτοχο, επειδή δεν έχει άμεση ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια από αυτά τα στοιχεία και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί ότι είναι «το χέρι που κουνάει το λίκνο».

Η στρατιωτική πυρηνική ικανότητα που επιδιώκει το Ιράν είναι να χρησιμεύσει ως ομπρέλα για να διασφαλίσει ότι οι εχθρικές ενέργειες κατά του Ιράν δεν θα είναι δυνατές και ότι η Τεχεράνη θα είναι σε θέση να συνεχίσει ή ακόμη και να επεκτείνει τις επιθετικές της δραστηριότητες σε ολόκληρη την περιοχή, κυρίως κατά του Ισραήλ, αλλά και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών .

Για πρώτη φορά από τη δημιουργία του το 1948, το Ισραήλ αντιμετωπίζει επτά ενεργά μέτωπα μάχης που χορογραφούνται από τον Ιρανό προστάτη του και έχουν σκοπό να εξολοθρεύσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό σιωνιστικό κράτος: Λίβανος, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Δυτική Όχθη (Ιουδαία και Σαμάρεια). Γάζα και οι Χούτι στην Υεμένη. 


 

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.