FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

## Ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τις τρωμε άψητες;##

 

Έχουμε κάνει συνήθεια να καταναλώνουμε μια ποικιλία από χορτοφαγικά και μη φαγητά για να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές και απαλλαγμένο από ασθένειες. Ανάμεσά τους καταναλώνουμε σχεδόν όλα τα είδη φαγητού μετά το μαγείρεμα. Ορισμένα είδη τροφίμων καταναλώνονται ωμά χωρίς να μαγειρεύονται. Τρώγοντας έτσι μπορεί να οδηγήσει σε κάποια προβλήματα υγείας και ενοχλήσεις. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι τα 9 είδη τροφών που πρέπει να αποφεύγονται και να τρώγονται ωμά χωρίς μαγείρεμα.

1. Η κατανάλωση ωμής πιπεριάς είναι επικίνδυνη. Επειδή οι σπόροι τους μπορεί να περιέχουν ρύπους όπως τοξικά χημικά υπολείμματα ή ταινία

2. Το να τρως ωμά αυγά χωρίς σωστό μαγείρεμα είναι πολύ κακό. Επειδή μπορεί να περιέχει βακτήρια σαλμονέλας. Μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές ασθένειες που μεταδίδονται με τα τρόφιμα και πυρετό.

3. Στο νωπό γάλα  υπάρχει πιθανότητα βακτηρίων όπως το E.coli, η Salmonella που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες

4. Οι πατάτες περιέχουν φυσική τοξίνη που ονομάζεται σολανίνη. Μπαίνει στα έντερα και προκαλεί πεπτικές διαταραχές όπως έμετο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγετε να τις καταναλώνετε  άψητες.

5. Το λάχανο περιέχει επίσης σολανίνη, όπως και ο κόνδυλος. Η κατανάλωση ωμής μελιτζάνας μπορεί να προκαλέσει ναυτία και έμετο.

6. Το μαγείρεμα του μπρόκολου δεν εξαντλεί τα θρεπτικά συστατικά του. Οι πιθανότητες για στομαχικά προβλήματα θα μειωθούν επίσης. Καλύτερα λοιπόν να αποφύγετε να το τρώτε ωμό.

7. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε να τρώτε λάχανο ωμό. Περιέχει  βακτήρια όπως το E.coli, σαλμονέλα.

8. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η κατανάλωση του ωμού μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην πέψη και να προκαλέσει κράμπες στο στομάχι.

9. Τα φύλλα του κονδύλου Colocasia γνωστά ως «Arbi K Patte» μπορεί να περιέχουν ένα οργανικό οξύ που ονομάζεται οξαλικό. Αποτελεί παράγοντα σχηματισμού λίθων στα νεφρά.

Έτσι, μαγειρέψτε πάντα τα παραπάνω φαγητά και διατηρήστε την υγεία σας.

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.