FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

###Τι συμβαίνει όταν τρώτε ένα μήλο κάθε μέρα για ένα μήνα;###

 

Η κατανάλωση ενός μήλου κάθε μέρα για ένα μήνα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω της πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά σύνθεσης των μήλων. Δείτε τι μπορεί να βιώσετε:

1. Βελτιωμένη πεπτική υγεία

Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, ιδιαίτερα πηκτίνη , μια διαλυτή ίνα που προάγει την υγιή πέψη. Η τακτική κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη στήριξη ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου.

2. Καλύτερη υγεία της καρδιάς

Τα μήλα περιέχουν φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων:

  • Μείωση των επιπέδων της LDL ("κακής") χοληστερόλης
  • Βοηθώντας στη διατήρηση υγιούς αρτηριακής πίεσης
  • Μείωση της φλεγμονής στα αιμοφόρα αγγεία

3. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα

Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η καθημερινή κατανάλωση ενός μήλου μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά κοινές ασθένειες όπως κρυολογήματα ή λοιμώξεις.

4. Διαχείριση βάρους

Τα μήλα είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας τον πειρασμό να τρώτε ανθυγιεινά τρόφιμα. Αυτό μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους διαχείρισης βάρους ή απώλειας βάρους.

5. Βελτιωμένος έλεγχος του σακχάρου στο αίμα

Οι φυτικές ίνες στα μήλα επιβραδύνουν την πέψη και την απορρόφηση των σακχάρων, βοηθώντας στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα που διαχειρίζονται διαβήτη ή όσους θέλουν να αποφύγουν τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.

6. Βελτιωμένη υγεία του δέρματος

Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C που βρίσκονται στα μήλα μπορεί να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης και προστατεύοντας από τις περιβαλλοντικές βλάβες.

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.