![]() |
Μούχλα στο ψωμί |
Οχι.
Η μούχλα είναι το σώμα ενός μύκητα που αναπτύσσεται στο ψωμί.
Δυστυχώς, μόλις δείτε τη μούχλα στο ψωμί, ο μύκητας έχει εξαπλωθεί σε όλο αυτό και δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση.
Η κατανάλωση ψωμιού με μούχλα θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκεφάλους και στομαχόπονους, ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις, να σας προκαλέσει παραισθήσεις (με ορισμένους τύπους μύκητα).
Οπότε, όχι, δεν είναι καλή ιδέα.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η μούχλα στο τυρί μπορεί να κοπεί και το υπόλοιπο τυρί μπορεί ακόμα να καταναλωθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή το τυρί είναι πολύ πιο σκληρό από το ψωμί και η μούχλα δεν μπορεί να εξαπλωθεί τόσο εύκολα μέσα από αυτό.