Ο διαδεδομένος πλαστός, η χορταστική αλλά και εύγευστη χορτόπιτα
.Για να γίνει χρειάζονταν 1.500 γρ περίπου λάπατα, πράσα, τσουκνίδια και άνιθος καλοπλυμένα και ψιλοκομμένα, 500 γρ. φέτα, ζυμάρι από καλαμποκίσιο αλεύρι και αφού αλείφανε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού με λίπα ή λάδι έστρωναν ζυμάρι-χυλό.
Ύστερα άπλωναν ανάμεσα τα λάχανα και το
τριμμένο τυρί και επάνω έστρωναν πάλι ζυμάρι-χυλό και τον λάδωναν.
Πάντα βέβαια τα υλικά ήταν σε συνάρτηση και με το ταψί. Για να είναι
πετυχημένος ο πλαστός το πάχος του δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 2 δάχτυλα .,
Αν τώρα αυτό συνδυαζόταν με ξυνόγαλο (στα ορεινά χωριά), τότε “γινόταν το έλα να δεις”
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
1 κιλό καλαμποκάλευρο
1.200 γρ. χόρτα λάπατα, τσουκνίδια και άνιθος
1 πράσο
μισό ματσάκι άνηθο
500 γρ. φέτα
650-700 ml νερό
350-400 ml λάδι
Post a Comment
Post a Comment