FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Το ποδόσφαιρο στα χωριά της λίμνης Πλαστήρα

 


Το ποδόσφαιρο υπήρξε ανέκαθεν το αγαπημένο άθλημα όλων των νέων διαχρονικά. Την δεκαετία του 1950 ιδρύθηκαν οι πρώτες ομάδες στα χωριά της λίμνης Πλαστήρα, αρχικά ως τμήματα των Μορφωτικών Συλλόγων Αγροτοπαίδων.
Πρώτη ομάδα στη Νευρόπολη ήταν ο «Εθνικός» Μεσενικόλα (1954) η οποία αργότερα έγινε Αθλητική Ένωση Μεσενικόλα όταν απέκτησε το καταστατικό της.
Ακολούθησε ένα χρόνο μετά ο «Μαύρος Καβαλάρης» Μορφοβουνίου (1955),χωρίς καταστατικό, ενώ αργότερα οι μικρότεροι ίδρυσαν και δεύτερη ομάδα, τον«Απόλλωνα» Μορφοβουνίου. Σχεδόν ταυτόχρονα συγκροτήθηκε η ομάδα τα «Πράσινα Πουλιά » της Φυλακτής, η ομάδα του Νεοχωρίου, της Πεζούλας, του Κρυονερίου, της Κερασιάς, κ.α.
Την δεκαετία του 1960 κάθε χωριό είχε την δική του ομάδα και το γήπεδο όπου γινόταν οι συναντήσεις των ομάδων ήταν το γήπεδο της Πεζούλας, εκεί όπου είναικαι σήμερα… με την διαφορά ότι ήταν ελαφρώς επικλινές, γεγονός που βοηθούσε αυτόν που είχε κατηφόρα στο Β ημίχρονο!

 

Καλοκαίρι 1961, η ομάδα ποδοσφαίρου «Πράσινα Πουλιά«της Φυλακτής, στο γήπεδο της Πεζούλας, μετά από αγώνα…άγνωστο με ποιο χωριό και αποτέλεσμα! Οι παίκτες, όρθιοι από αριστερά, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΒΑΣ.ΓΙΑΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ[ΠΡΟΕΔΡΟΣ], ΡΙΣΤΑΣ ΤΑΚΗΣ, ΓΩΓΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΥΡΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ,καθήμενοι από αριστερά, ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΔΗΜ, ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΒΑΡΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,η φωτογραφία του Ηλία Κορκοτάρα και τα ονόματα από το διαδίκτυο  


Αθλητικό Καλοκαίρι Λίμνης Πλαστήρα 2022 Στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, συμμετείχαν 10 ομάδες από τα χωριά του Δήμου μας. Η φωτογραφία από το γήπεδο Κρυονερίου 10/8/2022, ημιτελικός με τις ομάδες Μορφοβουνίου (με την γαλάζια φανέλα) και Φυλακτής (με την πράσινη φανέλα), αγκαλιασμένοι στέλνουν το μήνυμα για φίλαθλο πνεύμα ευγενούς άμιλλας! Για την ιστορία οι ομάδες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, στο β ημίχρονο προς το τέλος του αγώνα το Μορφοβούνι έβαλε γκολ και ο αγώνας τέλειωσε με 1-0 και πέρασε στον τελικό, όπου έχασε από το Νεοχώρι με 2-0.


Καλοκαίρι του 1972, η ομάδα «Εθνικός Μεσενικόλα«νικήτρια του αγώνα Νεοχώρι – Μεσενικόλα, στο γήπεδο της Πεζούλας. Ο αγώνας ήταν ισόπαλος 0-0, στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Μεσενικόλας κέρδισε πέναλτυ και πήρε τη νίκη.(πληρ. Σωτ. Μακρυνίκας)


Ομάδα Μεσενικόλα, στη Νευρόπολη πριν γίνει η λίμνη 1958 περίπου, φωτογραφία μετά από αγώνα,
άγνωστο με ποιον αντίπαλο, εικονίζονται οι: Μηλίτσης Νίκος, Ζαχαρής Σωτήρης, Θεογιάννης Κώστας...
Θώδης Σεραφείμ, Βασαρδάνης Γιώργος, Σούλης Τσαγανός... Παπαδημητρίου Θωμάς, Μηλίτσης Τάκης,
Ποδηματάς Κώστας, Στυλογιάννης Άγγελος.


Καλοκαίρι του 2022 η ομάδα «Θύελλα Νεοχωρίου«νικήτρια (με 2-0) στον τελικό του Δημοτικού Πρωταθλήματος Λίμνης Πλαστήρα, με αντίπαλο το Μορφοβούνι, στο γήπεδο Κρυονερίου, κυπελλούχος 2022.

ΠΗΓΗ-Ιστόρηση Επιθεώρηση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας με θέματα Τοπικής Ιστορίας - Έτος 2ο, τεύχος 3, Δεκέμβριος 2022
Καρδιτσιώτικα Μασλάτια

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.