FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Φωτογραφική ματιά στην Ιστορία | 11 Οκτωβρίου

[full-post]

 11 Οκτωβρίου 1811: Ο Αμερικανός εφευρέτης Τζον Στίβενς και ο γιος του Ρόμπερτ Λίβινγκστον Στίβενς θέτουν σε κίνηση το πρώτο ατμοκινούμενο φέρι μποτ.

11 October 01

 

11 Οκτωβρίου 1862: Ξεσπά κίνημα για την εκθρόνιση του Όθωνα Α΄της Ελλάδας, ενώ ο Όθωνας και η σύζυγός του Αμαλία βρίσκονταν για περιοδεία ανά την επαρχία,. Μετά την επανάσταση των αντικαθεστωτικών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, καταργείται η Βασιλεία. Στην επιστροφή το βασιλικό ζεύγος έμεινε στο πολεμικό Αμαλία και οι Μεγάλες Δυνάμεις τους συμβούλευσαν να αναχωρήσουν αμέσως. Ο Όθωνας και η Αμαλία εγκατέλειψαν την Ελλάδα με το αγγλικό πολεμικό Σκύλλα έχοντας πάρει μαζί τους τα ελληνικά βασιλικά εμβλήματα και έζησαν το υπόλοιπο της ζωής τους στη Βαυαρία.

11 October 02

 

11 Οκτωβρίου 1899:Αρχίζει ο Πόλεμος των Μπόερς στη Νότια Αφρική ανάμεσα στη Βρετανική Αυτοκρατορία και τους Ολλανδούς αποίκους των επαρχιών Τρανσβάαλ και Όραντζ Φρι Στέιτ, οι οποίοι ονομάζονταν Αφρικάνερ ή Μπόερς.

11 October 03

 

11 Οκτωβρίου 1912: A’ Βαλκανικός Πόλεμος: Ο Ελληνικός Στρατός (Ταξιαρχία Ιππικού) απελευθερώνει την Κοζάνη από τους Τούρκους.

11 October 04

 

11 Οκτωβρίου 1968: Εκτοξεύεται το «Απόλλων 7», το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο , εγκαινιάζοντας το αμερικανικό πρόγραμμα κατάκτησης της Σελήνης.

11 October 05

 

11 Οκτωβρίου 1975: Δυτική Γερμανία-Ελλάδα 1-1 στο Ντίσελντορφ. Το γκολ του Γιώργου Δεληκάρη δεν αρκεί για να στείλει την Ελλάδα στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε βάρος της πρωταθλήτριας κόσμου.

11 October 06

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.