FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Το καλύτερα (26) δίδυμα σέντερ μπακ όλων των εποχών, έιναι εδω!

 

1. Carles Puyol & Gerard Pique

2. Φράνκο Μπαρέζι και Πάολο Μαλντίνι

Δέχτηκε 23 γκολ σε 196 αγώνες

3. Σέρχιο Ράμος και Πέπε

4. Τζον Τέρι και Καρβάλιο

5. Νεμάνια Βίντιτς και Ρίο Φέρντιναντ

5. Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζόρτζιο Κιελίνι

6. Franz Beckenbauer & Hans-Georg Schwarzenbeck

7. Marcel Desailly & Laurent Blanc

8. Κολό Τουρέ και Σολ Κάμπελ

9. Ντιέγκο Γκοντίν & Μιράντα

10. Mats Hummels & Neven Subotic

11. Larry Lloyd & Kenny Burns (Nottingham Forest)

Οι συνεχόμενες νίκες της Νότιγχαμ Φόρεστ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 1979 και το 1980 την έκαναν τον πρώτο σύλλογο που στέφθηκε πρωταθλητής ηπείρου περισσότερες φορές από ό,τι είχε κατακτήσει τον δικό της τίτλο στο εγχώριο πρωτάθλημα – και όλα ξεκίνησαν στο πίσω μέρος για την ομάδα του Μπράιαν Κλαφ, με τον ασυμβίβαστη διπλή πράξη του Άγγλου Larry Lloyd και του Scot Kenny Burns.

12. Marcel Desailly & Laurent Blanc (Γαλλία)

13. Joe Gomez & Virgil van Dijk (Λίβερπουλ)

Η σεζόν 2019/20 είδε τη Λίβερπουλ να παίρνει επιτέλους στα χέρια της το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ, τερματίζοντας την 30χρονη ξηρασία του τίτλου. Επίσης, οι Reds του Jurgen Klopp σημειώνουν το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, σημειώνοντας 33 γκολ.

14. Walter Samuel & Lucio (Ίντερ)

Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο τιμόνι, η Ίντερ έκανε το τρεμπλ το 2009/10, ολοκληρώνοντας το πάντα εντυπωσιακό κατόρθωμα επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 2-0 στον τελικό του Champions League.

15. Jamie Carragher & Sami Hyypia (Λίβερπουλ)

Η Λίβερπουλ σήκωσε όλα τα πλεονεκτήματα της θητείας του Ράφαελ Μπενίτεθ με ένα σέντερ μπακ των Τζέιμι Κάραγκερ και Σάμι Χιούπια, δύο σύγχρονους θρύλους του Άνφιλντ.

16. Frank Rijkaard & Ronald Koeman (Ολλανδία)

Στο Euro 88, η Ολλανδία εκπλήρωσε επιτέλους τις ποδοσφαιρικές της δυνατότητες παίρνοντας στα χέρια της το σημαντικό τρόπαιο που τους διέφευγε για τόσο καιρό – και η θριαμβευτική ομάδα του Rinus Michels ήταν γεμάτη αστέρια από πίσω προς τα εμπρός, συμπεριλαμβανομένων των Frank Rijkaard και Ronald Koeman στο καρδιά της άμυνας.

17. Walter Samuel & Lucio (Ίντερ)

Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο τιμόνι, η Ίντερ έκανε το τρεμπλ το 2009/10, ολοκληρώνοντας το πάντα εντυπωσιακό κατόρθωμα επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 2-0 στον τελικό του Champions League.

19. Vincent Kompany & Joleon Lescott (Μάντσεστερ Σίτι)

Η Μάντσεστερ Σίτι δέχθηκε 29 γκολ σε επίπεδο κατηγορίας για την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ το 2011/12 και η ομάδα του Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι έχτισε την επιτυχία της στα αμυντικά θεμέλια του αρχηγού Βίνσεντ Κομπανί και Τζολέον Λέσκοτ.

20. Tony Adams & Martin Keown (Άρσεναλ)

Ο Τόνι Άνταμς ήταν αρχηγός της Άρσεναλ για τον πρώτο της τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ το 1997/98, και ο μακροχρόνιος αρχηγός των Gunners ήταν στα έξοχά του όταν συνεργαζόταν με τον Martin Keown – παρόλο που αυτό ίσχυε για λίγο λιγότερο από τη μισή σεζόν.

21. Σέρχιο Ράμος & Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης)

Υπήρξε ποτέ ένα ζευγάρι σέντερ μπακ πιο ενοχλητικό να παίξεις εναντίον του από τον Σέρχιο Ράμος και τον Πέπε; Λοιπόν, κανείς στο FourFourTwo δεν διαθέτει το ποδοσφαιρικό ταλέντο για να το ξέρει πραγματικά, αλλά φανταζόμαστε ότι η απάντηση είναι «Όχι».

22. Ζεράρ Πικέ & Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)

Πικροί αντίπαλοι σε επίπεδο συλλόγου, όπως παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, ο Ζεράρ Πικέ και ο Σέρχιο Ράμος σχημάτισαν ένα εξαιρετικό δίδυμο κεντρικού αμυντικού για τη χώρα τους, την Ισπανία.

23. Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους & Ιταλία)

Αναμφίβολα δύο από τους καλύτερους αμυντικούς της Ιταλίας όλων των εποχών, ο Λεονάρντο Μπονούτσι και ο Τζόρτζιο Κιελίνι παρέδωσαν ένα αμυντικό masterclass στο Γουέμπλεϊ, καθώς οι Ατζούρι αντέκρουσαν για να νικήσουν την Αγγλία στον τελικό του Euro 2020 – με τον Κιελίνι να σηκώνει το τρόπαιο ως κυβερνήτης.

24. Lilian Thuram & Fabio Cannavaro (Πάρμα & Γιουβέντους)

Ο Lilian Thuram κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro με τη Γαλλία ως δεξιός μπακ, αλλά ήταν τόσο εκπληκτικά προσαρμοστικός που αποδείχθηκε εξίσου αποτελεσματικός για την Πάρμα και τη Γιουβέντους στο κέντρο.

25. Fabio Cannavaro & Alessandro Nesta (Ιταλία)

Αναμφισβήτητα οι δύο καλύτεροι σέντερ μπακ του 21ου αιώνα, ο Φάμπιο Καναβάρο και ο Αλεσάντρο Νέστα δεν έπαιξαν ο ένας δίπλα στον άλλον για όσο καιρό θα ήθελε κανένας ουδέτερος – αλλά και πάλι άφησαν το στίγμα τους στην κορυφή.

Το ζευγάρι δεν ήταν ποτέ συμπαίκτες του συλλόγου, αλλά δημιούργησε μια παγκόσμιας κλάσης συμμαχία για την Ιταλία σε επίπεδο νέων και ανώτερων. Είναι κρίμα που ο Νέστα τραυματίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του Μουντιάλ του 2006, το οποίο οι Ατζούρι κέρδισαν με αρχηγό τον Καναβάρο.

26. Alessandro Nesta & Paolo Maldini (Μιλάνο)

Ο Αλεσάντρο Νέστα πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στη Μίλαν – και τα πέρασε όλα μαζί με τον Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος πέρασε όλη του την καριέρα στους Ροσονέρι και εδραίωσε την ιδιότητά του ως ο καλύτερος μπακ όλων των εποχών.

Μας έλειψε τίποτα;

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.