FBbox/https://www.facebook.com/KarditsiotikaMaslatia
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις , ακολουθήστε στο facebook

 

Πατήστε 👉 Γυρίστε. στην Αρχική σελίδα

Είναι δυνατόν να αποκτήσετε μυϊκή μάζα μόνο μέσω του τρεξίματος χωρίς επιπλέον προπόνηση με βάρη ή ασκήσεις;

 

Η απόκτηση μυϊκής μάζας αποκλειστικά μέσω του τρεξίματος χωρίς την ενσωμάτωση πρόσθετων προπονήσεων με βάρη ή ασκήσεις είναι μια προκλητική και κάπως περιορισμένη προσέγγιση. Ωστόσο, το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση και τον τόνο ορισμένων μυϊκών ομάδων, ειδικά στο κάτω μέρος του σώματος. Ακολουθεί μια ανάλυση του τι μπορείτε να περιμένετε:

1. Μυϊκή ανάπτυξη από το τρέξιμο

  • Βασικοί μύες που εργάζονται: Το τρέξιμο στοχεύει κυρίως τους μύες των ποδιών σας, συμπεριλαμβανομένων των τετρακέφαλων, των οπίσθιων μηριαίων, των γάμπων και των γλουτών. Αυτοί οι μύες μπορούν να γίνουν πιο καθορισμένοι και πιο δυνατοί, ειδικά αν κάνετε σπριντ ή τρεξίματα σε ανηφόρα.
  • Τύπος μυϊκών ινών: Το τρέξιμο, ιδιαίτερα το τρέξιμο αντοχής, εμπλέκει κυρίως μυϊκές ίνες βραδείας συστολής (Τύπου Ι), οι οποίες εστιάζουν περισσότερο στην αντοχή και λιγότερο στο μέγεθος. Τα σπριντ και η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) μπορούν να ενεργοποιήσουν τις ίνες ταχείας συστολής (Τύπου II), οι οποίες έχουν περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά αυτή η ανάπτυξη είναι συνήθως ελάχιστη σε σύγκριση με αυτό που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της προπόνησης με βάρη.
  • Καρδιαγγειακή άσκηση και απώλεια λίπους: Το τρέξιμο είναι εξαιρετικό για την καρδιαγγειακή υγεία και την απώλεια λίπους, που μπορεί να βελτιώσει τον ορισμό των μυών μειώνοντας το στρώμα λίπους που καλύπτει τους μύες σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το ίδιο με την απόκτηση σημαντικής μυϊκής μάζας.

2. Περιορισμοί στο τρέξιμο για μυϊκή αύξηση

  • Έλλειψη προοδευτικής υπερφόρτωσης: Η μυϊκή ανάπτυξη απαιτεί συνήθως προοδευτική υπερφόρτωση — αυξάνοντας συνεχώς τη ζήτηση στους μύες σας. Το τρέξιμο δεν προσφέρει το ίδιο είδος υπερφόρτωσης που προσφέρει η προπόνηση με βάρη, καθώς δεν προκαλεί προοδευτικά τους μύες με τον ίδιο τρόπο.
  • Περιορισμένη δέσμευση στο πάνω μέρος του σώματος: Το τρέξιμο δεν κάνει τίποτα στους μύες του άνω μέρους του σώματος, όπως το στήθος, η πλάτη, οι ώμοι και τα χέρια. Αυτές οι περιοχές θα απαιτήσουν άλλες μορφές άσκησης για σημαντική μυϊκή ανάπτυξη.

3. Μεγιστοποίηση της μυϊκής ανάπτυξης μέσω του τρεξίματος

  • Ενσωματώστε το σπριντ: Τα σπριντ υψηλής έντασης ή οι διαδρομές σε ανηφόρα μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των μυών πιο αποτελεσματικά από το τρέξιμο σε σταθερή κατάσταση. Αυτοί οι τύποι διαδρομών απαιτούν περισσότερη ισχύ και εμπλέκουν τις ίνες ταχείας συστολής.
  • Συμπεριλάβετε πλειομετρικές ασκήσεις: Η προσθήκη πλειομετρικών κινήσεων, όπως άλματα καταλήψεις ή βολάν κατά τη διάρκεια ή μετά το τρέξιμό σας, μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε περισσότερους μυς.
  • Εστίαση στη διατροφή: Η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών και η συνολική διατροφή είναι κρίσιμες εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την ανάπτυξη των μυών μέσω του τρεξίματος μόνοι σας.

Σύναψη

Ενώ το τρέξιμο μπορεί να συμβάλει στον μυϊκό τόνο και τη δύναμη, ιδιαίτερα στα πόδια, δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσετε σημαντική μυϊκή μάζα. Για ισορροπημένη μυϊκή ανάπτυξη, ειδικά στο πάνω μέρος του σώματος, είναι απαραίτητη η ενσωμάτωση της προπόνησης με βάρη ή των ασκήσεων με βάρος σώματος. Εάν ο στόχος σας είναι η συνολική μυϊκή ανάπτυξη, ένας συνδυασμός τρεξίματος και προπόνησης δύναμης θα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Καρδιτσιώτικα Μασλάτια
Ετικετες:

Post a Comment

[blogger]

Author Name

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.